Попариха Маринела Арабаджиева, върнаха я в ареста

0

Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщава БГНЕС.

Апелативните магистрати отмениха определението на спецсъда, който беше изменил мярката й в „домашен арест“.

Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в „домашен арест“. Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно състояние.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест.

Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.
Маринела Арабаджиева е с опасност за живота

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев беше екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя беше привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения. На проведения разпит тя отказа да дава обяснения.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.