Апелативният спецсъд гледа мярката на Маринела Арабаджиева

0

Апелативният спецсъд ще гледа днес мярката за неотклонение на обвинената за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари Маринела Арабаджиева, научи Alarma.bg.

На 18 септември 2019 г. Специализираният наказателен съд измени в закрито заседание мярката ѝ за неотклонение в „домашен арест“. Причината за решението беше влошеното ѝ здравословно състояние.

На следващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда протест срещу това определение. От държавното обвинение мотивираха протеста си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Арабаджиева, които сочат, че тя може да пребивава в условията на следствения арест. Другият мотив е отказът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „Лозенец”, въпреки постановление на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев беше екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след пристигането ѝ в София, тя беше привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинения.

На проведения разпит тя отказа да дава обяснения. Маринела Арабаджиева е обвинена за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления (при условията на съучастие и в рамките на продължавано престъпление), както и изпиране на пари

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.