Защо местят Куйович в друг затвор?

0

Софийски градски съд заседава днес по искането от началника на затвора в София Будимир Куйович да бъде преместен от общежитие от открит тип, в такова от закрит тип.

В съда има образувано и друго дело по жалба от Куйович, в която той обжалва заповед на началника на затвора, с която му е променен режимът от лек в общ.

В края на юли август наркобосът Будимир Куйович беше задържан на магистрала „Тракия“ да шофира с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Черногорецът излежава присъда от 16 години за наркотрафик. Той е настанен в открито общежитие в Казичене, но е бил в отпуск за добро поведение. Той беше заловен с фалшивия документ за управление на МПС при рутинна проверка на „Пътна полиция“ на изхода на София. 

В началото на септември изпълняващият длъжността началник на Софийския затвор Десислав Трайков беше освободен от длъжност след разпореждане на правосъдния министър Данаил Кирилов. Трайков подаде заявление за освобождаване от длъжност след последвалите персонални нападки срещу него по случая „Куйович” и заяви, че името му е незаслужено опетнено.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.