Задържаха мадам Сара, превърнала дома си в бордей

0

59-годишната Сара С. е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Шуменския районен съд, с което е уважено искането на Районната прокуратура.

Жената е с повдигнато обвинение за системно предоставяне на жилището си на различни лица за сексуални услуги. Престъплението по член 155, ал. 5 от НК е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като Сара С. вече е осъждана ефективно за същото престъпление, и с користна цел. Тя е изтърпяла наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 8 месеца.
Според обвинението, Мадам Сара, както е известна обвиняемата, е извършила престъплението в периода от 9 до 18 септември тази година.

От събраните до момента гласни и писмени доказателства, включително разпити на клиенти, които са се възползвали от терена на Мадам Сара, където били обслужвани от младо момиче, може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Това, както и законовата презумпция за наличие на реална опасност обвиняемата да извърши друго престъпление и да се укрие, е било споделено и от състав на Шуменския районен съд, наложил й най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража.
Определението на съда подлежи на обжалване пред Шуменския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.