След див екшън: Арестуваха изнасилвач, гаврил се с ученичка

0

Брутален сериен изнасилвач е арестуван в София. Рецидивистът Георги Георгиев, нападал момичета в Южния парк, бил спипан при зрелищен екшън в четвъртък рано сутринта след близо месец издирване.

Последната жертва на 42-годишният извратеняк е ученичка, с която освен че се е гаврил сексуално в края на август, но я е пребил жестоко, почти до смърт. Момичето е спасено след серия сложни операции, съобщиха от СДВР и прокуратурата, цитирани от „Телеграф“.

Георги Георгиев с прякор Врачанеца, вече е с повдигнато обвинение и е оставен за 72 часа в ареста.

Врачанеца излязъл от затвора през декември м.г. Въпреки че лежал зад решетките за изнасилване и нападения над девойки в Южния парк, той не се стърпял и отново се върнал към старите си навици.

В края на август Врачанеца забелязал 18-годишна ученичка, която вървяла по една от алеите в парка привечер, и я нападнал. Започнал да я бие и рита, като я повалил на земята, блудствал с нея, опитал да я изнасили, като през цялото време я удрял с ожесточение и жестокост в лицето, разкриха запознати с разследването.
След това ограбил парите и личните вещи на момичето и избягал. То било закарано в болница в изключително тежко състояние. Лекарите се борили за нея близо месец, за да я възстановят.

Ученичката била подложена на серия операции, за да си стъпи на краката. През това време ченгетата от столичното 4-то РПУ започнали да издирват изнасилвача.
Криминалистите изготвили профил на извършителя. Оказало се, че по идентичен начин през 2005 г. серийният извратеняк Георги Георгиев нападал жени в Южния парк, но след като го хванали и влязъл в затвора, престъпленията секнали.

Ченгетата проверили дали Врачанеца е още зад решетките, но от Централния софийски затвор обяснили, че вече е свободен гражданин. Започнало издирване на 42-годишния мъж, което преди два дни се увенчало с успех.

Патрул на 4-то РПУ се движел рано сутринта в четвъртък по бул. „Гоце Делчев“.

„Изведнъж видяхме как полицаите пускат аварийки и изхвърчат от колата. Гонеха някакъв мъж, който опита да избяга, мушкаше се между колите, но го настигнаха и задържаха, първо помислихме, че снимат филм. После разбрахме, че е престъпник и ситуацията е истинска“, коментират свидетели,

Георги Георгиев е с повдигнато обвинение за блудство, опит за изнасилване, грабеж и нанасяне на средна телесна повреда. Жертвата вече го е разпознала, а Софийската градска прокуратура е постановила 72 часа арест.

Справка в масивите на службите показала, че Георги Врачанеца е освобождаван 7 пъти, като 13 години общо е лежал по затворите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.