Край на мистерията: Адриан Златков отвлечен заради дългове! С баща му знаят кои са похитителите, но мълчат, защото…

0

Адриан Златков и баща му знаят кои са похитителите и защо младежът бе отвлечен, твърди източник на „Галерия“ от МВР.

Те продължават да мълчат и отказват съдействие на разследващите.   Според оперативната информация Адриан е имал дълг към знакова фигура от ъндърграунда, а дължимата сума е приблизителна на тази, която баща  му е платил за откупа. Освен това за Адриан били събирани компрометиращи снимки. Доказателства за това няма , но слуховете се подкрепят от това, че бащата и сина не помагат на разследващите да се разплете случаят. И двамата имат интерес историята да не излиза в публичното пространство и в съда.

В МВР са работили и по версия – отвличането на Адриан да е инсценировка.

На 30 август 2017г. Адриан Златков е отвлечен от маскирани като полицаи мъже близо до къщата в Герман, където живее. Натикан е в бяла шкода, която по-късно е опожарена. След това е преместен в друга кола и 11 дни е държан в плен. През това време баща му преговаря с похитителите за откупа, но не сигнализира МВР. Отказал на разследващите информация за мястото на предаване на парите. След като Адриан се появи, Тони Златков заяви, че няма претенции към похитителите и не знае кои са те.

5-месеца по-късно по случая бяха задържани Ивайло Борисов – Ториното, шофьорът му – Мартин Марков, Георги Джамбазов и Здравко Стефанов. Първите двама имали шкода като тази, с която Адриан бил отвлечен, а вторите двама купили сим картата от Сърбия, с която водили преговори с баща му.

По-солидни доказателства не бяха намерени и те бяха освободени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.