Докторът-аферист от Пазарджик с палат за 1 млн! Кардиологът е съсед на замесен в аферата с убийство на сестри Белнейски

0


Скандалният доктор от Пазарджик Петър Лазов, посрамил лекарската професия, след като лъсна в разследване на журналиста от Нова тв Васил Иванов, че поставя стентове на здрави хора, лъжейки ги, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето, е натрупал милиони левове от гнусната далавера, въртяна от него в МБАЛ – Пазарджик, пише в новия си брой „Уикенд“.

Макар кардиологът да отрича, че е слагал стентове на здрави хора, за да прибира в джоба си между 2000 и 3000 лева, източвани от Здравната каса, прокуратурата вече разследва дейността на медика.
Оказа се, че само за последната година и половина Лазов е поставил над 300 стента на пациенти. Той е прибирал средно по 57 000 лева заплата на месец, тъй като е получавал 50% за всяка безкръвна манипулация, която извършвал. Парите са превеждани на Лазов от управата на болницата в Пазарджик, тъй като кардиологът е имал договорка с лечебното заведение да прибира половината от парите за себе си. Иначе заплащането на стентовете се извършва от Здравната каса, която брои между 5 000 и 8 000 лева за поставяне на стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми.


Колеги на Петър Лазов от Пазарджик мълвят под сурдинка, че в аферата е замесен и началникът на болницата, който също прибирал част от парите за поставяне на стентове. „Лазов връща под масата на началника на болницата 1/3 от парите, които изкарва. Това е публична тайна и прокуратурата трябва да започне проверка на богатството и на двамата”, възмутени са от схемата лекари от Пазарджик.


Според думите им, през последните 2-3 години Петър Лазов рязко се замогнал. Лекарят броил 120 000 лева за тузарски джип „Мерцедес”, но най-голямата му покупка била тузарски имот в баровския квартал „Писковец”. За имота с огромен двор от над 3 декара лекарят-аферист броил над 1 милион лева. Той купил парцела с къщата от близък до мебелния бос и кандидат за кмет на Пазарджик Благо Солов. Някои подмятат, че Благо Солов често пращал пациенти от ромски произход на Петър Лазов, които се сдобивали фиктивно със стентове в МБАЛ – Пазарджик.


Любопитна подробност е, че лекарят Лазов е съсед по имот с друг скандален мъж от Пазарджик – милионерът Паун Лазаров, вуйчо на осъдения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.
Докторът живеел доста нашироко. Непрекъснато пътувал на скъпи екскурзии, а за тази Нова година планирал да отиде с приятели на сафари в Зимбабве. Носел костюми за по 3-4 хиляди лева, а неотдавна сложил на ръката си златен часовник „Ролекс” за 35 000 лева.
Специализираната прокуратура вече работи по аферата, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. „Това е от компетентността на специализираната прокуратура. Има данни и за други извършени престъпления. Възложихме спешно на ГДБОБ извършване на проверка, която ще приключи до седмица”, призна Гешев.
Лекарят аферист Петър Лазов вече е бил разпитан от криминалистите, които в момента проверяват и имотнвото му състоние. Прави се и данъчна проверка на всички кардиолози в болницата в Пазарджик.


Прокуратурата е възложила на Агенцията за държавна финансова инспекция и пълна финансова ревизия в МБАЛ-Пазарджик. Тя трябва да установи как са изразходвани целевите бюджетни средства за период от 2 години назад. Резултатите от ревизията ще са готови до 2 месеца.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.