Мутрите от „Бесо” отървават затвора! Бандата на Веско Пирата взела 5 бона, за да вилнее в бара на Емо Негъра

0

Мутрите, които вилняха посред бял ден в лъскавия столичен бар „Бесо” на 12 август, трошейки столове и маси, почти сигурно ще се разминат с условни присъди за дръзката наказателна акция. Тази прогноза направиха пред „Уикенд” столични адвокати, след като преди дни и последните двама агресори се предадоха в полицията.

Веско Стоянов – Пирата и Петър Паунов – Пешката вече са на свобода, след като бяха пуснати под гаранция от 2000 лева. В началото на седмицата двамата издирвани повече от месец агресори се явиха в столичната полиция заедно с адвоката си Любомир Таков. Пред криминалистите бабаитите обяснили, че не са знаели, че са издирвани, а когато научили, се уплашили и предпочели да се скрият за известно време.

Крили се в планинска хижа,


но решили да се предадат на органите на реда. Така Пирата и Пешката последваха съдбата на аверите си Цвятко Цветков и Сергей Димитров, които бяха задържани ден след мелето в бар „Бесо”, но след това бяха пуснати под парични гаранции.
Срещу четиримата агресори е образувано дело за едро хулиганство с особена дързост, но честа практика е съдиите да дават условни присъди за подобни провинения, признаха адвокати. Нито един от агресорите не е признал, че е пратен да троши и вилнее от бизнесмена Красен Кръстев, съдружник със собственикът на „Бесо” Емануил Лазаров – Емо Негъра. След погрома над заведението на столичния бул. „Тодор Каблешков” Емо Негъра посочи ортака си в няколко строителни фирми като поръчител на наказателната акция. Твърди се, че

Негъра и Кръстев спорят за милиони

от наеми на бизнес сгради в София. Тяхна е корпорацията „Кристал груп оф компанис”. Дружествата в нея се занимават с различни аспекти на строителството. Една от фирмите поема проектните инвестиции, а другата – самото строителство. След това трета компания движи мениджмънта и маркетинга – поддръжката и предлагането на завършените здания. Сред изграденото от фирмите попадат жилищни и офис сгради, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения.
Според мълвата, която се носи в столичния ъндърграунд, Красен Кръстев имал претенции към Емануил Лазаров за над 2 милиона лева, които Негъра уж бил източил от общите фирми. След като двамата партньори не се разбрали, Кръстев се заканил, че ще съсипе репутацията на Лазаров. Баровецът наел срещу 5000 лева групата на Весо Пирата, която трябвало да симулира недоволство от надписана сметка в заведението. Пияните мутри обаче преиграли.
Самият Кръстев, а и задържаните за погрома в „Бесо” биячи обаче отричат той да ги е пращал. Така отпада възможността срещу агресорите да бъде заведено дело за организирана престъпна група за рекет.
Тарторът на бандата, вилняла в „Бесо” – Весо Пирата, е от санданското село Хотово, където в момента живеят родителите му. Излязъл от селото преди години, Пирата завършил спортно училище в София, откъдето тръгва и кариерата му на мутренски наемник. Бил отличен боксьор. Връзката му със Сандански никога не е прекъсвала. Сред приятелите му е известният в Югозапада Димитър Саботанов – Саботана, който

излежава присъда в затвора


в Бобов дол заради жесток побой над Илиян Милушев – Байкото в Сандански. Саботана и Весо Пирата са приятели от деца и работели заедно години наред.
Групата на Пирата неведнъж е свързвана с нападения над емблематични ъндърграунд герои в Сандански и региона. Преди години от нападение с нож пострада Крум Ейпъла, мастит сводник на Югозапада.
Миналата година бригадата на Весо Пирата стреля с автомати по колата на санданчанина Цецо Шушнара и изкара акъла на жителите на града със страховития си вид, маскирани и въоръжени с автомати. И до днес мотора на Весо Пирата е в полицейското управление в Сандански като веществено доказателство за участието му в тази стрелба. Странно е как бандитът е успял да се измъкне за това дръзко престъпление.
Твърди се, че бригадата на Весо Пирата работи от години на територията на столицата и се ангажира с изпълнението на мръсни поръчки за действия като тази в „Бесо”.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.