И Маринела на Ветко като Банева! Прибра се у дома, ареста не й понасял

0

Маринела Арабаджиева, съпруга на туристическия бос Ветко Арабаджиев и негов съпроцесник по дело за пране на пари и данъчни измами, буквално се е стопила в ареста и е отслабнала с поне 15 килограма, пише Уикенд.

Заради силно влошеното здраве на Арабаджиева, Специализираният съд склони да я пусне под домашен арест на свое заседание в сряда. Решението обаче не е окончателно, а наблюдаващия прокурор Кирил Пейчинов протестира пред Апелативния специализиран съд. Крайното решение ще бъде взето до дни.

Адвокатите на Маринела Арабаджиева твърдят, че бизнес дамата е припадала четири пъти в МВР болницата само през последния месец заради проблеми с кръвното налягане. Съпругата на туристическия бос Ветко Арабаджиев е била прегледана от трима лекари, които са изготвили експертиза, че състоянието й действително е тревожно и има опасност даже за живота й.


„Тя е от месец на легло, няма сили даже да се изправи. Задължително трябва да бъде пусната под домашен арест, за да се лекува и за нея да бъдат полагани адекватни медицински грижи”, настояват адвокатите на Арабаджиева, сред които е и топ юристката Ина Лулчева. След екстрадирането си от Испания в България на 30 май Арабаджиева е прекарала само седмица в килия на Следствения арест, след което е била настанена в лечебницата заради здравословните си ядове. В болницата към затвора обаче не достигали лекари, а и те не били компетентни да се грижат за здравето на милионерката.

Ветко Арабаджиев, съпругата му Маринела, най-малкия им син Вълчо и няколко служители във фирмите на семейството от Пловдив, попаднаха на мушката на МВР и прокуратурата миналото лято, когато при полицейска акция в хотел „Маринела” бяха намерени 10 милиона лева, скрити в кутии за обувки. Тогава бе арестуван само Вълчо Арабаджиев, тъй като родителите му не бяха открити – оказаха се на почивка във Франция. След като прекара 7 месеца в ареста, 21-годишния Вълчо бе освободен под рекордна гаранция от 500 000 лева.

Ветко и Маринела Арабаджиеви пък бяха задържани на 7 март в имението на афериста Георги Семерджиев – Жоро Шопа край Барселона. Домакинът им също се сдоби с обвинения като част от престъпната банда за пране на пари и ДДС схеми. Шопа обаче все още е в Испания и очаква да бъде екстрадиран у нас

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.