Ценко Чоков стигна до просешка тояга, изхранва го синът му

0

Скандалният „вечен” кмет на село Галиче Ценко Чоков е доведен до просешка тояга покрай делата, които текат срещу него за изнудване и поръчителство на побои. Това призна самият Чоков в съдебна зала на едно от последните заседания на Специализирания съд, пише Уикенд.

Макар вече да не е обитател на тъмницата, а да е под домашен арест в родното си село край Враца, Чоков настоява да му бъде разрешено да напусне България, за да се оперира. „Оставиха ме без пари, запорираха ми всички сметки. Не мога да продам и някой от имотите си, всичко е под запор. Синът ми Спас е обещал, че ще поеме разходите по лечението, а след това, когато ме оправдаят, ще му се издължа”, твърди доскорошния несменяем кмет на Галиче.
Чоков се жалва от цял куп заболявания – според медицинския му картон той страда от дискова херния, диабет, язви и даже подагра. Заради това съществувало опасност да остане инвалид. В България обаче медиците не можели да му помогнат и затова феодалът на Галиче искал да се лекува в частната клиника „Джон Хопкинс” в Истанбул. Лечението щяло да му струва около 25 000 евро, а парите щял да осигури неговия по-малък син Спас, който поел земеделския бизнес, откакто Ценко и по-големия му син Мартин имат проблеми с правосъдието.

Миналата пролет, когато Ценко Чоков бе осъден на първа инстанция, съдът му запорира имоти и банкови сметки на обща стойност от близо 4 милиона лева. Сред запорираните имоти са 153 парцела в землището на Галиче, окрупнени като земеделски ниви, четири автомобила и апартамент в София с 2 паркоместа за 500 000 лева.
Враговете на Чоков обаче подмятат, че той притежава огромно скрито богатство и се прави на жертва и тежко болен, за да си издейства свободно придвижване из страната. „Понеже знае, че няма да му разрешат, лъже, че трябва да се оперира в Турция”, убедени са противниците на феодала от село Галиче.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.