Нови разкрития: Касапите от Негован търсели да купят месомелачка за убитите пенсионери

0

Касапите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които бяха арестувани за бруталното убийство на пенсионирания треньор по борба Йордан Атанасов (75 г.) и съпругата му Мариана (70 г.), са планирали да смелят труповете на възрастната двойка с месомелачка, но не успели да открият професионален уред за зверството си. Това разкриха пред „Уикенд” криминалисти, ангажирани в разследването срещу извергите.


Двамата строители бяха арестувани в края на август за бруталното двойно убийство на семейството пенсионери, след като рибар откри в язовира край Негован черепа на 70-годишната бивша учителка Мариана. Впоследствие полицията откри във водоема два бидона, в които бяха натъпкани разфасованите на парчета възрастни хора. Дни след смразяващата находка криминалистите разкриха двойното убийство и арестуваха касапите Шляпашки и Нанчев.
В хода на разследването е установено, че двамата майстори планирали повече от месец как да ликвидират пенсионирания треньор по борба Йордан Атанасов, за да се докопат до парите му – около 200 000 лева, които спортния специалист получил в началото на 2019 г. след продажбата на апартамент в софийския квартал „Иван Вазов”.

Според прокуратурата, Пламен Шляпашки е инициатор на двойното убийство. Психопатът-строител придумал свой приятел Георги Нанчев да очистят Йордан Атанасов и жена му в собственото им жилище, а след това да си поделят парите. Нанчев се познавал от 15 години с жертвата си, тъй като

често ремонтирал негови имоти.

Благодарение на успешната си кариера като треньор по борба в Саудитска Арабия и в Нигерия, Йордан Атанасов накупил няколко апартамента в София. Възрастният мъж споделил с Георги Нанчев месеци преди да бъде ликвидиран, че е продал единия от апартаментите, но банковите лихви били много ниски и не си струвало да държи парите в банка.
Според предварително съставения план на касапите, те трябвало да очистят Йордан и съпругата му през лятото, когато в София няма много хора. Извергите оглеждали професионални месомелачки в специализираните магазини, тъй като планирали след като убият Йордан и Мариана, да превърнат телата им в кайма. Високите цени на професионалните месомелачки – около 3000 лева, обаче ги отказали от намерението. Освен това майсторите убийци нямали подходящ терен, върху който да разположат тежащата над 150 кг и вдигаща шум месомелачка. Затова накрая решили да

нарежат труповете и да ги напъхат в бидони.

На 14 юли сутринта, преди да се отбият в дома на семейство Атанасови, с които имали предварителна уговорка да ремонтират терасата им, убийците посетили магазин за бидони и купили три 100-литрови бидона. След това ги натоварили в джип „Гранд Чероки” и се отправили към централния булевард „Витоша”, където живеят жертвите им.
Любопитен детайл е, че Пламен и Георги паркират джипа пред лъскавото заведение „Неро”, собственост на подсъдимия, но оправдан контрабандист Николай Методиев – Ники Пилето. Блокът, в който живееха убитите пенсионери е точно до популярния бар. Нито един от десетките клиенти на заведението обаче не допуснал, че едрите мъже с работни гащеризони, които товарят бидони, са убили току-що хора. „Навярно са смятали, че чичковци от квартала товарят зимнината си. На никой не му е хрумнало какво става”, констатират днес криминалистите.
Изродите са прекарали около 2 часа в „апартамента на ужасите”. Според самопризнанията на Георги Нанчев, неговия партньор Пламен ликвидирал пенсионерите Мариана и Йордан почти веднага след като двамата влезли в жилището.

Гръмнал ги с незаконен пистолет


в кухнята, а след това труповете били домъкнати в банята. Там извергите постлали найлони и се заели с разфасоването на телата. Натъпкали пенсионерите в три бидона, които качили до апартамента веднага след като ги убили, а след това ги натоварили в джипа на Шляпашки.
Грешката, която допускат изродите е, че не оставят мобилните си телефони в София, а пътуват с тях до язовира край Негован, където изхвърлят натъпканите в бидони и обезглавени трупове на възрастното семейство. Така криминалистите стигнаха до тях и ги арестуваха.
Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са натикани в Следствения арест, а прокуратурата иска доживотен затвор за извергите. Те вече поискаха да излязат на свобода с мотива, че имат семейства, за които да се грижат, но им бе отказано.

Разследват ги и за друго убийство – на баба Цветанка

Изродите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са разследвани и за друго убийство –на 81-годишната Цветанка Стоянчева, която загива при мистериозни обстоятелства през есента на 2018 г.

Сигнал в МВР за евентуалната съпричастност на строителния тандем към смъртта на баба Цветанка подава една от дъщерите на загиналата старица. След като дамата вижда по телевизията лицата на убийците на семейство Атанасови, се сеща, че Пламен Шляпашки се навъртал около покойната й майка и с измама е съумял да стане посредник в имотна сделка за апартамента й в софийския квартал „Гоце Делчев”.

Строителят се намърдал при бабата покрай една от наивните й дъщери, която работела в Техническия университет. Шляпашки има договор с университета за извършване на ремонтни дейности. Първоначално майсторът бил нает да поправя апартамента на бабата, която била с деменция. При един от ремонтите при смяна на входната врата строителят си извадил дубликат на ключа. Така успял да придума бабата да продаде жилището си на трето лице – вероятно подставено. Имотната сделка за апартамента е сключена през май 2018 г. Месец по-късно – на 27 юни 2018 г., апартаментът е продаден от Пламен Шляпашки на циганина Петър Петров от Радомир срещу сумата от 112 000 лева. Сделката става без знанието на дъщерите на баба Цветанка.

Мако по-късно старицата умира при съмнителни обстоятелства – неизвестен подава сигнал на тел. 112 за паднала възрастна жена в София. Той дори не си е казал името, тъй като бил развълнуван – това са написали операторите на телефона. Дъщерите на Цветанка Стоянчева са убедени, че именно Пламен Шляпашки е извел трудно подвижната им майка от жилището и просто я е бутнал на земята с голяма сила – достатъчно за летален край на старицата. Ролята на неговия партньор Георги Нанчев в това престъпление засега е неизвестна, но според съседи на покойната баба, и Нанчев, заедно с Шляпашки, често били засичани да гостуват на баба Цветанка до смъртта й.

„Тези изверги са професионални убийци, свързани с имотната мафия. Може да се окаже, че жертвите им са многобройни и предимно стари хора”, убедени са дъщерите на покойната баба Цветанка, чийто апартамент й бе откраднат малко преди смъртта й.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.