ДРАМА: Митьо Очите ослепява, излиза от ареста със силно разклатено здраве и…

8

Несебърският мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите се нуждае от спешна операция на очите, тъй като зрението му е силно влошено. Това разкриха пред „Уикенд” близки до Морския Ал Капоне, който гние в софийския арест от пролетта, след като Турция го арестува миналото лято, а след това го предаде на българските власти.

През последните 3-4 месеца зрението на Димитър Желязков било силно увредено и той почти не можел да вижда. Гангстерът ползвал очила със силни диоптри зад решенките, но когато ги свалял, му се виело свят и го боляло главата. Заради това Митьо Очите на два пъти е посещавал очен лекар, конвоиран от въоръжени служители на „Съдебна охрана” и окован в белезници.
Проблемите със зрението на Желязков не са единствения му здравословен кахър. Митьо Очите е със

засегнат пикочен мехур и с потрошен таз

след гангстерската престрелка, в която попадна на 8 юни 2016 г. Тогава Желязков нахлу с близо 40 мутри в ресторанта „Фор Ю” в Слънчев бряг, стопанисван от пазарджишкия бандит Божидар Кузманов – Божо Кравата, за да дири сметка защо конкурентната групировка е пребила негов приближен. Морския Ал Капоне и гавазите му обаче бяха посрещнати с дъжд от куршуми от охранителите на Божо Кравата, а в престрелката беше убит началникът на охраната на Желязков – Сашо Водолаза. Самият Митьо Очите бе надупчен с 9 куршума, но оцеля благодарение на бронебойната си жилетка. Последваха серия от операции, а в Турция му поставиха силиконов уретерален стент, но и до днес Желязков трудно се движи самостоятелно и

всеки ден пие цяла шепа лекарства,


за да потисне болката.
Малка утеха за Димитър Желязков е, че съвсем скоро ще излезе от ареста заради грешка на Специализираната прокуратура. От държавното обвинение изготвиха пълен с несъответствия и пропуски обвинителен акт срещу Митьо Очите, които лъснаха в Специализирания съд. Заради това съдиите дадоха срок от само 1 месец на прокуратурата да поправи сбърканото обвинение, който тече от края на август. Малко вероятно е прокурорите да съумят да се справят с отстраняването на пропуските до 20 септември.
Ако до тази дата обвинителния акт срещу Митьо Очите не бъде прецизиран, то той ще бъде пуснат от ареста, тъй като по закон всеки обвиняем може да лежи в килия най-много 8 месеца без да му бъдат повдигнати обвинения. Срокът за Митьо Очите тече от 20 февруари, макар на практика той да бе арестуван през август 2018 г. в 5-звезден хотел в Истанбул и да прекара няколко месеца в килия в турския затвор „Малтепе”, преди Турция да го предаде на България.
Митьо Очите е обвинен като тартор на престъпна банда, действала в Несебър и Бургас и наложила повсеместен рекет над дребния бизнес. Прокуратурата твърди, че Желязков е поръчител на серия

палежи и побои в Бургас и в Слънчев бряг,

освен това бандата му търгувала с дрога, прибирала рекет от таксиметрови шофьори на морето и събирала такса „спокойствие” от хотелиери, ресторантьори и търговци на Слънчака. Именно неточните дати на извършените престъпления от мутрите на Очите са една от причините Специализирания съд да върне делото на прокурорите. От държавното обвинение – дали от некомпетентност, или умишлено, са объркали даже сумите от рекет, които организацията на Морския Ал Капоне е прибирала. Така например на една от страниците в обемистия обвинителен акт е описано, че бизнесмен от Несебър е платил 16 000 лева на мутрите на Очите, а на друго място посочената сума, платена от изнудвания е 21 460 лева. Друг гаф на Специализираната прокуратура е, че са посочили в молбата си до Турция за екстрадиция на Димитър Желязков престъпни деяния, различни от внесения впоследствие обвинителен акт.
Митьо Очите има в досието си една осъдителна присъда. През пролетта на 2007 г. той бе арестуван с 16 човека от бандата си по обвинения за търговия с дрога.

Желязков се призна за наркобос


и сключи споразумение с прокуратурата година по-късно. Благодарение на споразумението, Очите бе осъден на 5 години затвор, но лежа около 3, преди да излезе предсрочно, натрупал бонуси за работни дни в пандиза и добро поведение. Докато присъдата му бе в сила, Желязков на няколко пъти бе заснет да гуляе из барове и дискотеки в Созопол, Бургас и Слънчев бряг, веднъж даже бе заснет на яхта със засукани красавици.

8 Коментара
 1. 1 казва

  1

 2. 1 казва

  azl4gw24

 3. 1 казва

  echo wgmedl$()\ lsqdjy\nz^xyu||a #’ &echo wgmedl$()\ lsqdjy\nz^xyu||a #|“ &echo wgmedl$()\ lsqdjy\nz^xyu||a #

 4. 1 казва

  1qH9zgAAJ’) OR 286=(SELECT 286 FROM PG_SLEEP(15))–

 5. 1 казва

  1%2527%2522\’\“

 6. 1*if(now()=sysdate(),sleep(15),0) казва

  1

 7. 1-1 waitfor delay '0:0:15' -- казва

  1

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.