С цената на предателство и смъртта на жена му, Дани Дъмпела пое дрогата в София

0

Даниел Стефанов-Дъмпела е новия цар на дрогата в София. Това сочат оперативни данни на службите, научи „Уикенд”. Дъмпела е заел позицията на погнатия от прокуратурата и полицията люлински гангстер Радмил Ранов-Ради Ланеца. Последният се укрива в Гърция след като преди месец при акция на ГДБОП бандата му беше разбита, а две от нарколабораторите, свързвани с него – унищожени.

За да се стигне до мащабната полицейска акция голяма заслуга има Даниел Стефанов, разкриват пред наш репортер ченгета. Още през лятото на 2017 г. Дъмпела сам е проявил желание да стане защитен свидетел на прокуратурата и е дал показания срещу Ланеца. Даниел имал следния план – предава най-големия му враг в криминалния свят, както и цялата му организация. Бандите биват арестувани, а Даниел Стефанов става най-силния играч в наркобизнеса в София. Прокуратурата пък уж била поела ангажимент Стефанов да не бъде закачан от специалните служби. В сделката е било включено условието бандита да даде имената на действащи полицаи от столични районни управления, които са свързани с наркомафията.
Договорката била пазена в тайна точно 6 месеца. В началото на 2018 г. Ради Ланеца разбира по свои канали за капана, който му се готви и взима крути мерки. Обявена била цена от 100 000 евро за ликвидирането на Дани Дъмпела. Според нашите източници, изтичането на информация е станало от прокуратурата. Стефанов не преценил добре, че и Ланеца има отлични контакти в тези среди. Твърди се, че Дъмпела стои и зад разлепените преди 2 години листовки в центъра на София с лицата и имената на мастити наркодилъри. За да замаскира авторството си, той пуснал и себе си на листовката, като умишлено си сбъркал прякора и се написал „Думпела”.

Заради обрата в плана Дъмпела избяга в Сърбия,

където се кри почти една година. Като отмъщение обаче враговете му посегнаха на жена му Асиана Митева. Това се случи на 17 февруари миналата година. Митева загина при изключително странни обстоятелства. Красавицата, която е бивша салонна управителка на столичната дискотека „Бедрум” катастрофира жестоко на пътя София-Благоевград малко преди Дупница. Тя е карала джип „БМВ Х5” в посока столицата, за да вземе 5- месечната си дъщеря. Бащата е Дъмпела.  
Обстоятелствата около катастрофата са мистериозни. Асиана не е успяла да вземе лек ляв завой с обратен вираж. Установено е, че е шофирала със 140 км. в час. Там ограничението е 120. Но нямало никакви следи за спирачен път. Тя притежавала свидетелство за управление повече от 10 години и била опитен шофьор. При мелето джипът излиза от пътя, реже мантинелата и се преобръща три пъти, като не се е отворила нито една от въздушните възглавници. Това е втория странен факт.  Настилката на пътя е била суха. Дъмпела бил сигурен, че

катастрофата е предизвикана умишлено.

Според негови данни, друга кола, която е карала плътно до Асиана, внезапно я е изблъскала от пътя. За това няма и следи от спирачен път. Междувременно майката на момичето в момента води дело срещу наркобоса, тъй като иска да й позволят да вижда внучката си. Жената също е на мнение, че Асиана е била ликвидирана и се опитва да се добере до истината.
Не за първи път Дани Дъмпела използва мръсни методи, за да се разправи с конкуренция в ъндърграунда, свидетелстват източници на „Уикенд”. Така например през 2016 г. Стефанов беше причината да бъде атакувана от полицията бандата на Радо Темерута. Близки авери на Дъмпела бяха пуснали в службите сигнал, в който с подробности се описваха схемите на Темерута, дясната му ръка Атанас Георгиев – Гаргата и останалите от групата Иво Станев-Турчина, Венци Боксьора и Иво Митков-Касабата.
Откакто Ради Ланеца е извън България и има сериозни проблеми с правосъдието, Дъмпела е сложил свои хора на мястото на дилърите му. Получавал всеки понеделник кешови суми от продажбите на дрога. Парите минавали през трима посредници. Твърди се, че един от наркокасиерите от тях е сред тарторите на хулиганската групировка „София Запад”.
Самият Даниел Дъмпела нямал никакъв досега с лицата от по-ниските нива на организацията. Това е било от съображения за сигурност. Полицаи разкриха, че Стефанов карал джип „Порше Кайен” последен модел на цена от 250 000 лв.
Дъмпела придоби популярност в ъндърграунда преди 7 години, когато намушка с нож в сърцето Багата на 26 февруари 2012 г. в бар „Домби”. Тогава стана известно, че люлинският гангстер е пирувал с 12 човека лична охрана в чалга бара. Боецът обаче така и не го посочи като извършител на покушението. Днес Багата живее и се състезава в Америка и междувременно се ожени.
Криминалната кариера на новия наркобос започва през 2008 г., когато е арестуван  заради изнудване, а година по-късно, през 2009-а, е сгащен от МВР в Дупница с 3 грама хероин и използване на фалшиви документи. През 2010 г. Дъмпела се опитва да стане част от групата на Йоско от Костинброд. По това време той въртял любов с момиче на име Деси, която била сестра на един от главорезите на Костинбродския. Заради въпросната мадама Даниел изял бой в известна столична дискотека.
През пролетта на 2011 г. Дъмпела започнал сам да разпространява слухове, че е част от

групировката на Златко Баретата

и дори се ползвал с неговата лична подкрепа.
Малко след това започва работа като охрана на енергийния бос Христо Ковачки. Получавал заплата от 2000 лв. Нападателят на Благой Иванов – Багата е постъпил на служба при енергийния олигарх, след като на бизнесмена му се наложило да съкрати чувствително разходите си. Баровецът се отказал от скъпата си охрана и наел няколко здрави момчета като Дъмпела.
Даниел не се задържа обаче дълго при Ковачки и сменя работодателя. В края на 2011 г. е използван като наркодилър от дясната ръка на Сако Милен Даврански-Катерицата. Ролята на Стефанов е била да продава кокаин в няколко столични нощни заведения. В дискотеките са и 90% от клиентите на белия прах. Като дилър от по-ниско ниво Дъмпела е засичан в различни клубове в Студентски град. От 2015 г. Даниел Стефанов се опитва да бъде самостоятелен играч в наркопазара. Днес той е на върха в престъпния бизнес.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.