Обрат: Убийството на Петър Христов поръчано от чужбина!

0

Конфликти за десетки милиони с бизнесмени от цял сват са открили разследващите, докато са работили по убийството на един от най-богатите българи – Петър Христов, пише „Галерия“.

Следите към поръчковото убийство от 2018г. водят към чужбина.  Мнозина от партньорите и приятели на бизнесмена дават противоречиви показания, а криминалистите смятат, че същите имат интерес убийството да остане неразкрито.

49-годишният мултимилионер Петър Христов бе убит пред офиса си на столичния бул. България на 8 януари 2018г. Стрелецът го е гръмнал от недовършен строеж без да остави никакви следи или да бъде заснет от камери в района.

В дните около убийството Христов е имал срещи с действащи полицаи от ГДБОП, а в офиса го е чакал бивш, офицер от службата.

За какво са говорили остава тайна. Първите версии за убийството отпаднаха в началото. Това са отмъщение от „Наглите“ и „Килърите“.

Когато са проверени финансовите потоци към фирмата на Христов, разследващите са се хванали за главите. Десетки милиони преводи от чужбина, договори за огромни суми, оформени като кредити и апорти. Много от парите се оказват със съмнителен произход. Средствата се инвестирани в строителство, а много от обектите се оказват неуспешни. Въпреки подозренията срещу някои от партньорите му нямало никакви доказателства срещу тях. След убийството на бизнесмена в корпорациите го наследи вдовицата Паулина. Факт е, че тя постепенно се радели със съдружниците му от чужбина, както и с няколко от най-доверените му мениджъри.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.