ШОК! Отнеха децата на българка в Швеция след анонимен сигнал

0

Все повече българи започват да се притесняват от проекта за Национална стратегия на детето 2019-2030. Много въпроси около него остават без отговор, което внася смут сред доста семейства, в които агресията над децата е нещо обичайно. Отдавана в развити държави като Норвегия, Швеция и др. социалните служби следят под лупа отношенията родител-дете. Натъкнахме се на един абсурден за балканските страни случай, но често срещан в ежедневието на много държави.

В „Група не на стратегията за детето“ във Фейсбук Д. Крумова споделя, че са взели децата на нейната сестра, чието семейство живее в Швеция, видя alarma.bg.

Много въпроси и никакви отговори, кой, кога и защо е подал сигнала не са могли да разберат, родителите, които само получили доклад от 35 страници „с пълни глупости и измислици“.

Полицията констатирала, че в семейството няма насилие, но това не интересувало социалните служби. Сега родителите не могат да виждат децата си когато пожелаят, а само по график, в работно време, определен от социалните.

Жената твърди, че проблемът идвал от яслите и детските градини, където преподавателите разпитвали децата какво се случва в семействата им и които веднъж седмично обяснявали на всяко дете поотделно, че и то има права. Ако тати и мама са им ядосани или ги карат да учат трябва да се оплачат, те щели да ги защитят. Родителите на практика нямат правото да решават как да възпитават децата си.

Коментиращите в групата предлагат да се организира протест пред посолството на Швеция у нас.

„Тъжно, че някои хора още се съмняват в тази Стратегия! Тя наистина не е само за България, тя е за всички страни от ЕС, така че не се учудвайте!“ – коментира Т. Дичева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.