СЕНЗАЦИОННО: Гей афера зад бруталното двойно убийство в Негован (Всичко за извергите и престъплението от А до Я)

0

Строителите Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, които застреляха треньора по борба Йордан Атанасов (75 г.) и втората му съпруга Мариана (70 г.), а след това разфасоваха труповете им и ги натъпкаха в бидони, които захвърлиха във водоем край Негован, са поддържали интимна връзка помежду си. Това сензационно разкритие направи пред „Уикенд” запознат с разследването на шокиращото двойно убийство, разтърсило цяла България.

За странната мъжка дружба между убийците Шляпашки и Нанчев намекна още преди седмица началникът на „Криминална полиция” в СДВР комисар Ангел Бадънков, който е в основата на разплитането на бруталната двойна екзекуция на възрастните хора.

След задържането на строителите, комисар Бадънков коментира, че килърите Пламен и Георги, които имат семейства, са прекарвали по 18 часа в денонощието заедно. Ченгетата, които са ги следили и подслушвали телефоните им, останали озадачени от факта, че строителните работници често се усамотявали в едно от жилищата, които ползвали.

„Забавляваха се помежду си, ядяха по 10 кебапчета на човек, смееха се. Даже в един момент си помислих, че имат по-силна връзка от партньорството им да работят.

Не съм им бил в спалнята, но всеки може да си направи сам изводите”, намекна за гей връзката, която са поддържали двамата арестувани убийци топкриминалистът Пламен Бадънков.

Според версията на ченгетата, именно покрай гей дружбата си двамата строителни работници решили да очистят възрастния треньор по борба Йордан Атанасов, който изпитвал симпатии към тях. Сред проверяваните версии е и тази, че 75-годишния специалист по борба класически стил, обещал на двамата убийци да им прехвърли един от апартаментите, с които разполага. Когато не спазил обещанието си, борцовият треньор бил ликвидиран, а с него и 70-годишната Мариана, която му е втора съпруга. Иначе треньорът по борба бил по-близък с 39-годишния Георги Нанчев, с когото се познавал от 15 години. Георги очевидно е бил убеден от гей партньора си – 44-годишния Пламен да ликвидират треньора по борба, за да се докопат до парите му от продажбата на апартамент в столичния квартал „Иван Вазов”. В криминалистиката е известно отдавна, че убийствата от страст са най-жестоки, особено, ако партньорите са от един пол…

Датата на убийството на възрастната двойка е 14 юли 2019 г. В същия ден Пламен и Георги купуват от магазин в София три 100-литрови бидони. Точно покупката на бидоните стават причина криминалистите да разкрият престъплението. Ченгетата откриват по серийните номера на бидоните, че те са произведени в Румъния и от вносителя разбират в кой магазин са продавани. Впоследствие продавачката уточнява и датата на продажбата, а камери за видеонаблюдение в района около магазина,

уловили черния джип „Гранд Чероки”

на Пламен Шляпашки, не оставят съмнение кои са убийците. Сред останалите улики, събрани от ченгетата, са биологични материали от Пламен Шляпашки и Георги Нанчев в апартамента на убитития треньор по борба на престижния софийски булевард „Витоша”, както и засечените клетки на мобилните им телефони, които доказват, че двойката убийци е била в района около водоема в Негован на 14 юли 2019 г. Другото безспорно доказателство са златните накити на убитата Мариана Атанасова. Те са открити на врата на съпругата на строителя Георги Нанчев при обиск в жилището му.

„Жена му не изглеждаше никак разстроена, когато й казахме, че е закичила огърлицата на убитата възрастна дама от мъжа й. Каза: „А, така ли?” и ги свали. Може би е знаела за бруталното убийство, или поне се е досещала”, не крият възмущението си от непукизма на съпругата столичните ченгета. Мъжът й казал, че взел накитите от заложна къща.

Според официалната версия, подддържана от прокуратурата, Пламен и Георги се познавали от няколко години с убития от тях треньор по борба Йордан Атанасов. Двамата ремонтирали едно от жилищата му и след това се сближили с доверчивия спортен специалист, като даже

имали ключове за два от апартаментите му.

Ликвидирания треньор по борба Йордан Атанасов е работил дълги години в Саудитска Арабия и в Нигерия, където е получавал огромно възнаграждение. Преди това той е бил част от треньорския щаб по борба – класически стил в закритото училище „Олимпийски надежди”.

Негови близки разказват, че сред възпитаниците на Атанасов били братята Георги и Васил Илиеви, Младен Михалев – Маджо, а също и Стефан Николаев – Крушата. Атанасов се ползвал с добро име в борцовите среди и съумял да се уреди на високоплатена работа в Саудитска Арабия в края на 90-те на миналия век, а след това и в Нигерия. Там дъщеря му Жаниела се омъжва за местен, рагдза дете от него и се установява за постояно в Африка.

Преди година, когато Жаниела се прибира за няколко дни в София, с изненада засича новите приятели на татко си – Пламен и Георги. Едрите мъже й си струват съмнителни, но татко й обяснява, че двамата строители са „добри момчета” и много му помагат в поддръжката на имотите. Щерката е изумена, че странната двойка има ключове за апартамента на баща й, но обяснението е, че често наглеждат имота и отговарят за битовите неуредици. Понякога се грижели и за кучето му – бял лабрадор.

Кучето все пак

не е застреляно от бруталните убийци,

а е зарязано от тях на фаталния за стопанина му 14 юли. Когато гей двойката строители ликвидира Йордан Атанасов и втората му съпруга Мариана и товарят труповете им в бидоните, килърите се смиляват над лабрадора. Кучето е качено в джипа на убийците, които го изоставят на път към водоема край Негован. Лабрадорът бе открит преди дни и вероятно ще бъде осиновен от приемно семейство, а засега е настанен в приют за домашни любимци. Кучето било силно стресирано.

Според признанията, направени от Георги Нанчев в килията на следствения арест, до убийството на треньора по борба се стига заради подозрения на партньора му Пламен Шляпашки, че 75-годишния спортен специалист крие в жилището си 120 000 евро от апартамент, продаден през февруари 2019 г. Йордан Атанасов споделил с екзекуторите си, че банките плащат много ниски лихви и не си струвало човек да си държи парите в трезор. Това било разтълкувано от убийците като знак, че треньора крие парите в апартамента си на входа на Южния парк.

След убийството на Йордан и жена му Мариана, килърите откриват в апартамента на бул. „Витоша” №182 едва 1580 лева и златни накити и скъпоценности. Плячката е разделена поравно между двамата дегенерати. Още същата вечер килърите отиват на кръчма с парите на жертвата…

Пламен ликвидирал с пистолет и двамата пенсионери, след това ги разфасовали в банята

Повече от час и половина време е било нужно на убийците Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, за да разфасоват труповете на убитото възрастно семейство Йордан и Мариана Атанасови, става ясно от самопризнанията на извергите.

На 14 юли убийците пристигнали в апартамента около 10 часа сутринта, като преди това имали уговорка с треньора по борба Йордан Атанасов да ремонтират терасата му.

Дни преди престъплението, Пламен броил 1000 лева за незаконен пистолет със заглушител. Когато влезли в апартамента на жертвите си, Шляпашки издебнал момент, в който Мариана Атанасова била в гръб и й пуснал куршум в тила. Треньорът по борба се хвърлил към него, но бил покосен от два куршума в гърдите, а след това бил довършен с изстрел в главата.

След убийството двамата строители завлекли труповете на възрастната двойка в банята, като покрили помещението с найлони, за да не оставят следи. Рязали главите им и крайниците им с триони повече от час, тъй като труповете не могли да се поберат цели в бидоните. Накрая почистили старателно жилището с белина и с други почистващи препарати, но въпреки това оставили следи.

Извергът строител Пламен Шляпашки си купил незаконен пистолет съд зцаглушител, с който ликвидирал семейството на борцовия треньор. Оръжието бе открито от МВР в Техническия .

Гей двойката убийци Пламен Шляпашки и Георги Нанчев са подозирани от полицията и за други убийства на възрастни хора, макар според думите на столичен криминалист това да е малко вероятно.

„Проверяваме и други сигнали за безследно изчезнали възрастни хора. Направи ни впечатление, че убийците на семейство Атанасови ремонтират предимно имоти на стари хора, последните им клиенти също са хора в напреднала възраст. Сред тях има и преподаватели от Техническия университет. Убийците са имали договор за поддръжка на сградата на университета, там открихме и пистолета, с който са застреляни треньора по борба и съпругата му”, разкрива столичен антимафиот.

Според думите му обаче е малко вероятно Пламен и Георги да са замесени в друго подобно убийство, тъй като двамата престъпници били абсолютни аматьори. „Те са допуснали много грешки около предварително планираното и извършено убийство на треньора по борба и жена му. Били са с мобилните си телефони, когато са отишли да изхвърлят в язовира край Негован труповете, натъпкани в бидони. Също така не са сетили да съблекат жертвите си голи и да изгорят дрехите им, има и още много техни гафове”, разказва ангажиран в разследването източник на „Уикенд”.

Началникът на отдел „Криминална полиция” към СДВР Ивайло Бадънков е в основата на разплетения крими пъзел с труповете, натъпкани в бидони. Негови колеги разкриха, че Бадънков лично е ръководил спешно сформиран екип от 70 разследващи ченгета, които за 10 дни успяха да разнищят случая.

Самоличността на убийците Пламен Шляпашки и Георги Нанчев е установена само 4 дни след като рибар намира останки от труповете, натъпкани в бидони във водоема в Негован.

„Специалисти по патоанатомия установиха, че труповете са престояли около месец-два в бидоните. Затова търсехме всички клетки на мобилни телефони в раойна на язовира от началото на месец юни досега. Става въпрос за няколко хиляди проверени телефона. От тях отделихме тези с криминалните досиета. Сред тях бяха и строителите Шляпашки и Георги Нанчев. Поставихме ги под наблюдение и подслушвахме телефоните им”, признава запознат с разследването.

Георги Нанчев е лежал четири пъти в затвора за кражби и хулиганство и ченгетата веднага го отделили като съмнителен заедно с колегата му Пламен Шляпашки, който е лежал само един път в пандиза. Освен двамата майстори криминалистите са следили и още около 30 човека, но в хода на разследването другите заподозрени отпаднали.

Ключът към разкриването на престъплението е решението на МВР да публикува снимки на дрехите на ликвидираните, разфасовани и натъпкани в бидони Йордан и Мариана Атанасови. След като фотоси се появиха в медиите, няколко съседи и приятели на възрастното семейство се обадили в полицията. „Вече знаехме със сигурност кои са убийците, но нямахме данни къде е извършен разстрела и кои са жертвите”, признаха от МВР. Лека-полека успяват да сглобят пъзела и да заковат изродите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.