Призрачният палат на Косьо Самоковеца се продава за 8 милиона лв.

0


Тузарският палат на застреляния в Амстердам през декември 2003 г. наркобарон Константин Димитров – Косьо Самоковеца в зимния курорт Боровец се продава от вдовицата Ангелинка. От няколко седмици имението е сложено на тезгяха в специализирани сайтове за покупко-продажба на луксозни имоти, пише „Уикенд“.


Внушителният имот, имитиращ замък, бе построен приживе от влиятелния контрабандист и търговец на дрога Косьо Самоковеца, който бе устроил имението като личната си резиденция. Триетажната сграда е строена изцяло от естествен камък, покривът е меден, а подовете и мебелите в имението са произведени по поръчка и са изцяло от орехово дърво. Цената на имота, обявена от вдовицата Ангелинка, е 8 милиона лева. Преди време тя бе заложила имението в родна банка и е твърде възможно финансовата институция да търси нов купувач на замъка. Местни жители свидетелстват, че имението от години е необитаемо и се руши.


Константин Димитров – Косьо Самоковеца бе зрелищно разстрелян от наемен убиец от Холандия на площад „Дам“ в Амстердам, на излизане от бутик за бижута с любовницата му Цеци Красимирова. Тогава наемният убиец Ервин Векер му пусна няколко куршума в главата. Единия от патроните рикошира и рани в лицето Цеци Красимирова, която претърпя множество операции. Убиецът на Косьо Самоковеца бе осъден на 15 години затвор, но разследването така и не установи кой е поръчителя. Бе доказано обаче, че холандския наемник Векер е идвал няколко пъти в България и се е срещал със сливенския гангстер Йосиф Йосифов, както и с босове от групировката СИК, родом от Смолян.
Малко след смъртта на Косьо Самоковеца вдовицата Ангелинка роди синът му Константин. Почернената дама води серия от съдебни дела с държавата за тузарски имоти в София и Лондон, както и за замъка в Боровец, които спечели.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.