Пипнаха Куйович с фалшива книжка, разследват го за 20 кг. хероин, хванати в Свиленград

0

Затворникът в отпуск Будимир Куйович е пътувал в посока Свиленград в понеделник, когато го хващат с фалшива книжка на португалски език, научи alarma.bg

4дни по-рано митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ залавят 20 килограма хероин. Куйович лежи в затвора за трафик на 60 килограма от същия наркотик, хванат на същия граничен пункт.

Освен това Куйович е основна фигура и в износа на амфетамини произведени в България. Това обаче е до 2008г., когато е арестуван. Черногорецът с български паспорт е един от най-могъщите босове тогава, с когото всички се съобразяват.

След като попада зад решетките заради 60-те килограма хероин с 16-годишна присъда, излиза от играта за дълго. Когато го местят в Казичене започва да излиза в отпуск за по няколко дни и постепенно започва да връща старите си познанства.

Така се случило и на 26 август, когато на магистрала Тракия, малко преди Пловдив колата му е спряна от пътна полиция за проверка. Експертиза показва, че книжката му е менте. Предполага се, че с нея          и други фалшиви документи е имал намерение да отскочи до Турция, откъдето идва заловената пратка с хероин, пише Галерия.

Заради фалшивата книжка Куйович бе обвинен за ползване на документ менте. Ако бъде осъден го чакат 8 години затвор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.