НАГЛОСТ: Уволнена шефка от НЗОК коли и беси като зам. министър! Далаверите й не секват и в МЗ

0

Бунт срещу зам. министъра Жени Начева назрява сред служителите в Министерството  на здравеопазването, научи alarma.bg.

49-годишната докторка по икономика акумулирала гнева на подчинените си, след като системно покровителствала шефа на международната дирекция Трифон Нешков. Последният колел и бесел еднолично в министерството.

Съмнения за корупционни схеми и злоупотреби се споделят в коридорите на ведомството. Министърът Кирил Ананиев знаел за какво ставало дума, но също толерирал Нешев. Това продължило и след като срещу Нешков МВР започва разследване по сигнал на служител, който бил заплашван с думите „Ще те унищожа“.

Според информатори на „Галерия“ Нешков дълго време бил в немилост и понижен до длъжността експерт, успял да се издигне в кариерата нагоре. Това се случва, след като се добрал до скандална кореспонденция между Жени Мачева и мобилен оператор. От кореспонденцията се разбира, че Начева влиза в нерегламентирани отношения с оператора за оптично свързване на мрежите в министерството. Неков се възползвал от ситуацията и веднага получил по-високо място и заплата на директор.

От тогава започва и тормозът над служителите. Тандемът Нешков и Начева не позволявал никой да има собствено мнение. Всякаква инициативност била вредна за служителите, които трябвало да изпълняват ролята на пудели, за да успяват.

Така видимо е успял директорът на Дирекция „Обществени поръчки“, който обитавал панелка в Люлин, а днес кара мощния си джип Туарег към луксозната си къща в Банкя.

Служители настояват за пълна ревизия в МЗ и на обществените поръчки, защото са убедени, че Жени Начева отдавна играе в един отбор с големите фармацевтични компании. Потърпевши от това за всички здравни заведения и пациентите.

Паметливи припомнят, че през 2010-а, прокуратурата повдига две обвинения срещу Начева, когато е шеф на НЗОК. След констатации за сериозни нарушения във финансовата дисциплина, Бойко Борисов лично поиска оставката на Начева. Според информирани министър Ананиев лично е говорил с Борисов, Начева да работи с него, иначе щял да преосмисли оставането си в кабинета.  

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.